Võsu Jazz’i peaesineja on 21-liikmeline big bänd USAst

Kirke Ert
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BYU Synthesis Big Band
BYU Synthesis Big Band Foto: Pressifoto

Sel laupäeval toimuva Võsu Jazz’i peaesineja on 21-liikmeline big bänd Ameerika Ühendriikidest

Laupäeval, 16. juulil toimub Võsul mini-festival nimega Võsu Jazz. Festivali peaesinejaks on maailma parimaks «big bändiks» tituleeritud 21-liikmeline BYU Synthesis Big Band Ameerika Ühendriikidest. Kõik festivali kontserdid on tasuta. 

BYU Synthesis Big Band võitis 2013. aastal Parim Big Bänd auhinna, mille andis välja džässimaailma «piibliks» nimetatud ajakiri DownBeat.

«See 21-liikmeline big bänd on esimest korda Eestis ning meil on suur õnn, et saame sellisel tasemel peaesinejat Võsul pakkuda. 21 muusikut ühel laval saksofonide ja trompetitega esitamas džässi, swingi, funk’i ja blues’i klassikuid läbi aegade - see on kindlasti fantastiline! Selline esineja astuks üldiselt Eestis üles Estonia või Nordea kontserdisaalis ja piletid on mitukümmend eurot, nii et seda võimalust ei tasu käest lasta,» kiidab ja kutsub kuulama festivali korraldaja Enar Essenson.

BYU Synthesis Big Band esineb 16. juuli kell 21.30 Võsu Jazz aias. Lisaks peaesinejale astuvad terve päeva jooksul erinevates aedades üles muusikud Rootsist, Lätist ja Eestist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles