ERR.ee: rahvusooperis tähistatakse muusikapäeva

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonia teater.
Estonia teater. Foto: Peeter Langovits

Rahvusooperis Estonia tähistatakse suurejoonelise ooperigalaga rahvusvahelist muusikapäeva.

Rahvusooperis toimuval galakontserdil selguvad ka muusikapreemiate laureaadid, vahendasid ERR Uudised «Kultuuriuudiseid».

«Minu arvates vajalik ja hea, et neid toredaid asju, mida iseenesestmõistetavaks peame ka vahetevahel eriliselt esile tõstetakse. Katsuge kujutleda elu, kus üldse muusikat sees ei oleks, täielikku vaikust või ainult verbaalset tausta, see oleks päris piinarikas,» rääkis rahvusooper Estonia loominguline juht Arvo Volmer.

Kuigi maailm on muusikapäeva tähistanud juba 1975. aastast, ei ole see Eestis sugugi nii järjepidev traditsioon kui on näiteks teatripäev.

«Muusikanõukogus, kus me nüüd juba 7. aastat anname välja muusikanõukogu aastapreemiaid, olime kogu aeg kadedad teatriinimeste peale, et neil nii uhke teatripäev, mida tähistatakse ka kõvasti meedias ja otsustasime, et toome kultuurkapitali aastapreemiate andmise ka samale päevale, siis on päeval rohkem kaalu,» märkis Eesti muusikanõukogu juhatuse liige Olav Ehala.

Muusikanõukogu jagabki täna välja heliloomingu- ja interpretatsioonipreemia ning preemia muusikaelu jaoks olulise tegevuse eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles