André Rieu maailmakuulus suvekontsert jõuab läbi kosmose Eestisse

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hollandi päritolu glamuurne viiuldaja, dirigent ja orkestrijuht André Rieu on populaarse klassikaesituse äärmus, kes esitab üksnes kõige-kõige tuntumaid klassikapalu, kerget repertuaari – n-ö hitte. Tema liialdab klassikapuristidega võrreldes teises suunas.
Hollandi päritolu glamuurne viiuldaja, dirigent ja orkestrijuht André Rieu on populaarse klassikaesituse äärmus, kes esitab üksnes kõige-kõige tuntumaid klassikapalu, kerget repertuaari – n-ö hitte. Tema liialdab klassikapuristidega võrreldes teises suunas. Foto: Repro

Maailma ühe menukaima viiulivirtuoosi André Rieu ja kuulsa 60-pealise Johann Straussi orkestri legendaarse Maastrichti suvekontserdi ülekanne jõuab juulis satelliidi vahendusel Apollo ja Forum Cinemas kinodesse.

Apollo Kino turundusjuhi Tanel Tatteri kinnitusel on valsikuningas André Rieu üks maailma populaarsemaid muusikuid ning tema iga-aastane kontsert Maastrichtis on aasta oodatumaid kinoüritusi, mis purustas möödunud aastal mitmes riigis piletimüügirekordeid.

«Tänavune Maastrichti suvekontsert tõotab kujuneda kõige suuremaks ja vaatemängulisemaks kontserdiks, mis on eales kinolinale jõudnud,» märkis Tatter ja lisas, et kinoülekanne võimaldab selle unikaalse kontserdielamuse koos parima pildi- ja helikvaliteediga saada ka Eestist lahkumata.

André Rieu kodulinna Maastrichti keskaegsel linnaväljakul toimuval traditsioonilisel suurkontserdil esineb maestro koos maailmakuulsa 60-liikmelise Johann Straussi orkestri, sopranite, tenorite ja erikülalistega. Kontsert kestab ligikaudu kolm tundi koos 15-minutilise vaheajaga. Ülekanne sisaldab ka eksklusiivset kontserdijärgset intervjuud André Rieu’ga, mida näevad vaid kinokülastajad.

Ainulaadset kontserdiülekannet näeb kinolinal suurejoonelise heli- ja pildikvaliteediga Apollo Kinodes Narvas ja Pärnus ning Forum Cinemas kinodes Tallinnas ja Tartus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles