Kumb müüb Soomes rohkem, Eppu Normaali või Dingo (1)

Kirke Ert
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dingo Rock Cafeś 5.veebruaril
Dingo Rock Cafeś 5.veebruaril Foto: Viktor Burkivski

Soome kõigi aegade müüduimate albumite edetabeli tipp on ülekaalukalt soomekeelse muusika päralt, kirjutatakse ajalehes Helsingin Sanomat.

Müüduima albumi tiitlit hoiab edukaim tangokuninas Jari Sillanpää, kelle kümme aastat tagasi ilmunud omanimelist kauamängivat on müüdud 272 942 koopiat. Teisel kohal on augusti alguses suurejoonelise kontserdiga oma 40. tegutsemisaastat tähistav Eppu Normaali albumiga «Repullinen hittejä» aastast 1996, mis on leidnud tee 250 377 ostjani.

Kolmas auväärne koht kuulub aga varalahkunud legendaarsele lauljale Kirkale, kelle 1988. aastal ilmunud plaati «Surun pyyhit silmistäni» on ostetud 214 196.

Eestlaste seas populaarne Dingo on tabelis neljandal kohal. Album «Kerjäläisten valtakunta», millelt pärinevad nimiloole lisaks ka superhitid «Autiotalo» ja «Nahkatakkinen tyttö» on müüginumbritelt ansambli edukaim 190 894 koopiaga.

Viiendal kohal on laulja Joel Hallikaineni omanimeline album, mida on ostetud 178 654. Kuuendal kohal soome ülipopulaarse telesaate «Vain elämää» (Eestis «Laula mu laulu») kogumikalbum 177 972 ja seitsmes armastatud lauljatari Kaija Koo 1993. aastal ilmunud plaat «Tuulten viemää» 175 144 müüdud koopiaga. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles