Rein Veidemann sai Jakob Hurda auhinna

Heili Sibrits
, kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Veidemann.
Rein Veidemann. Foto: Peeter Langovits

Jakob Hurda rahvuskultuuri auhinna laureaadid on Rein Veidemann ja Andres Määr. 

Püüdes jäädvustada meie ärkamisaja  sümboli, rahvaluule ja keeleteadlase Jakob Hurda mälestust ning ergutada rahvuskultuurialast tegevust vabariigis ja Põlva maakonnas, annab Jakob Hurda nim. Põlva Rahvahariduse Sets   30. juulil kell 12 Põlvamaal Himmaste  külakeskuses  kahekümne viiendat korda välja Jakob Hurda rahvuskultuuri auhinnad (rahastab Eesti Kultuurkapital ja Kultuurkapitali Põlvamaa ekspertgrupp, toetab Põlva Vallavalitsus).

Žürii otsusega sai 2016.aasta rahvuskultuuri auhinna Rein Veidemann ja Andres Määr. 

Rein Veidemann on töötanud Tallinna Ülikoolis eesti kultuuriloo ja kultuuriteooria professorina.Tartu Ülikoolis eesti kirjanduse professorina ja kirjandusteooria õppetooli hoidjana ning ajakirja Vikerkaar peatoimetajana ja ajalehe Tartu Riiklik Ülikool toimetajana, Eesti Kirjandusmuuseumis.

On osalenud  mitmetes väärikates teadusühingutes ja nõukogudes, koostanud monograafia "Kriitikakunst", mis on kõrgkoolides käibel. Võtab aktiivselt osa avalikust elust arvukate loengutega ja kirjutab ühiskonnaelu probleemidest. Tema sulest on ilmunud 15 teost: monograafia, esseekogumikke, romaane, artikleid. Rein Veidemann on rahvavalgustaja: õpetaja, teadlane, kirjanik, poliitik, ühiskonnategelane

Andres Määr töötab Vana-Koiola rahvamajas. On lõpetanud Tallinna Pedagoogilise Ülikooli kultuuritöötaja ja koorijuhi erialal. On MTÜ Laulumees juhatuse esimees, MTÜ Lahedalt Lendama juhatuse liige, Eesti Rahvamajade Ühingu esinduskogu liige, Põlgaste km vokaalansambli Ummamuudu juhendaja, Tilsi PK poisteansambli dirigent ja õpetaja, Laheda valla segakoori dirigent, Võru meestekoori abidirigent. Osaleb Vana-Koiola näitemänguringis ning pälvis Põlva külateatrite päeval parima meesosatäitja tunnustuse. Tema eestvedamisel kogub polupaarsust üle Eesti Lahedad mutikesed.

Eelmise aasta jõulude ajal korraldas Andres Määr kaks kontserti Põlvas ja Räpinas. Laulude viisid on koostanud ta ise. 2010.a. sai Andres Määr Põlvamaa aasta tegija tunnustuse. Andres Määr on Põlvamaa kultuuripärandit arendanud ja tutvustanud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles