Kõusaar tahab «Magnuse» keelamise tühistamist

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Kõusaar
Kadri Kõusaar Foto: Peeter Langovits

Kirjanik ja režissöör Kadri Kõusaar jätkab võitlust tema mängufilmile «Magnus" seatud kohtukeelu tühistamiseks ning tahab Eesti kohtuotsuse vaagimist Euroopas.

«On täiesti ennekuulmatu ja absurdne, et on keelustatud mängufilm, kus kedagi pole salaja filmitud, ega pole mainitud kellegi reaalselt eksisteeriva isiku nime-, elukohta vms,» vahendab ERR Uudised Kõusaare seisukohta.

«Pealegi ei andnud riigikohus hinnangut, millest siis autorid tulevikus oma teostes hoiduma peaks, et privaatsuseriivet vältida,» lisas ta.

Kõusaar nentis, et antud juhul lihtsalt ei meeldinud film ühe näitleja eksabikaasale, kellel pole isegi näitlejaga sama perekonnanimi ja avaldas lootust, et loodetavasti otsustab Euroopa Kohus erinevalt Eesti õigussüsteemist filmi näitamist siiski lubada.

Režissööri hinnangul meenutab «Magnuse» keelamine Hiina, Iraani või Nõukogude Liidu kultuuripoliitikat ning selle taga on väiklane isiklik vaen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles