Mustjala festival kutsub Saaremaale

Kirke Ert
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kammerkoor Collegium Musicale
Kammerkoor Collegium Musicale Foto: Collegium Musicale

Neljapäevast laupäevani toimub Saaremaal Mustjala festival. 1995. aastast korraldataval festivalil kõlavad klassikaline muusika ja dzäss, esinejad on tunnustatud Eesti interpreedid ning värvikad väliskülalised. 

Tänavu 17.  korda toimuva festivali tähelepanu keskpunktiks on valitud kaks Eesti kultuuri suurkuju: keele-ja kirjandusteadlane Paul Saagpakk ning helilooja Veljo Tormis. Festivali orkester esitab neljapäeval, 21. juulil kell 19 Mustjala Anna kirikus keelpillimuusika kuldajastu, 19. sajandi lõpu ja 20. sajandi alguse inglise ja briti saartega seotud heliloojate teoseid. Esitusele tulevad Edward Elgari Serenaad keelpillidele ja Edvard Griegi süit «Holbergi aegadest». 

Reedel, 22. juulil kõlab Ninase rannakaitsepatareis Veljo Tormise koorimuusika. Programm «Unustatud rahvad» esitleb 20. sajandi ühe väljapaistvama koorimuusikalooja teoseid, mis põhinevad läänemeresoome igivanadel rahvalauludel ja seotud liivi, vadja, isuri, ingerisoome, vepsa ja karjala pärimusega. Esitajaks kammerkoor Collegium Musicale Endrik Üksvärava juhatamisel. Unikaalseks teeb kontserdi selle toimumiskoht – Ninase rannakaitsepatarei nr 317. 

Laupäeval 23. juulil kell 19 kõlavad Saaremaa süvasadamas merekultuuriaastale kohaselt rannarahva pillilood ja merelaulud. Legendaarne Saaremaa muusik Rein Orn viib kuulajad merereisile Läänemere maadesse, kaasas lõõtspill ja humoorikad merelaulud ning -jutud.

Festivali kunstiline juht on Aare Tammesalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles