Kino Artis teeb kummarduse varalahkunud Amy Winehouse'ile

Kirke Ert
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amy Winehouse'i heroiinisõltlaseks teinud eksabikaasa nõuab lauljanna varandust
Amy Winehouse'i heroiinisõltlaseks teinud eksabikaasa nõuab lauljanna varandust Foto: Kaader filmist

23. juulil möödub viis aastat omanäolise lauljatari Amy Winehouse'i surmast. Sel puhul tuleb kaheks seansiks Artise ekraanile vaid 27-aastasena meie hulgast lahkunud andeka muusiku elust ja loomingust vändatud dokumentaalfilm «Amy».

Kõrged soengud, lai silmalainerijoon ja vanakooli džässlaulja emotsionaalselt isikupärane hääl - sellisena mäletavad Amy Winehouse'i kõik, kes on tema muusikaga vähem või rohkem kokku puutunud. Londoni äärelinnas kasvanud andekas lauljatar jõudis juba paarikümneaastaselt muusikamaailma tippu, kuid kuulsus tõi kaasa vastupandamatuid ahvatlusi, mis tähelennu vaid 7 aastat hiljem katkestasid.

Sel kevadel parima dokumentaalfilmi Oscariga pärjatud «Amy» režissöör Asif Kapadia on ligi pääsenud lauljanna koduvideotele, mistõttu pole selle filmi puhul tegu tüüpilise järelhüüdega, milles lähedased lahkunud artisti ülistavad, vaid oskusliku ja objektiivse portreega, milles joonistuvad selgelt välja Winehouse'i elu pooltoonid.

Film heidab pilgu sellele, kuidas sai lauljatarist ajakirjanduse kaanestaar, kelle erakordne musikaalsus ja hääl lummas miljoneid, kuid kelle sensatsiooniline eraelu ja võitlus sõltuvustega pälvis samasugust tähelepanu. Vaatamata tumedatele toonidele on siiski tegu filmiga, millest jääb kõlama ühe noore naise puhas ja rikkumata armastus muusika vastu.

«Amy» linastub kino Artise suures saalis laupäeval, 23. juulil kell 21.30, ja esmaspäeval, 25. juulil kell 19.00.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles