Indrek Hargla võitis jälle kaks ulmeauhinda

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Hargla
Indrek Hargla Foto: Eero Vabamägi

Krimi- ja ulmekirjanik Indrek Hargla, kes on võitnud rohkem Eesti ulmeauhindu Stalker kui keegi teine, sai lõppenud nädalavahetusel toimunud ulmefestivalil Estcon 2016 taas kaks ulmepreemiat.

Hargla võitis auhinna parima algupärase lühijutu («Tammõküla viljakuivati» Martin Kiviranna koostatud antoloogias «Pikad varjud», Ajakirjade Kirjastus,) ja parima jutustuse («Sõstar ja käoking» «Loomingus» nr 5/2015) kategoorias.

Parimaks eesti autori romaaniks tunnistati Maniakkide Tänava ja J. J. Metsavana «Saladuslik tsaar 3: Kettmõõgaga mõõdetud maa» (kirjastus Fantaasia).

Parimaks tõlkeromaaniks valiti Orson Scott Cardi «Surnute eest kõneleja» (kirjastus Draakon & Kuu, tõlkija Sash Uusjärv).

Parima antoloogia preemia sai Veiko Belialsi koostatud «Keskpäeva varjud» (kirjastus Fantaasia), parimaks tõlkejutustuseks valiti sealsamas ilmunud vendade Strugatskite «Kauge Vikerkaar», mille tõlkis Veiko Belials.

Parimaks tõlgitud lühijutuks tunnistati Philip K. Dicki «Vilistaja metsas» samanimelisest autorikogust (kirjastus Triquetra, tõlkija Andres Kurik).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles