Jänes kohtus Permi oblasti juhtidega

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Permi oblasti delegatsioon kultuuriministri juures.
Permi oblasti delegatsioon kultuuriministri juures. Foto: Kultuuriministeerium

Kultuuriminister Laine Jänes kohtus täna Venemaa Permi oblasti asepeaminister Boriss Milgrami, kultuuriminister Nikolai Novitškovi ja tuntud teatrikriitik Oleg Lajevskiga, kes on visiidil Tallinnas, et tutvuda Euroopa kultuuripealinna projekti korraldusega ning arutleda kultuurialase koostöö võimaluste üle

Permi asepeaminister Boriss Milgram tegi kultuuriminister Laine Jänesele ettepaneku koostööks rahvusvahelise festivali ja foorumi «Lavastaja maailm» (Пространство
режиссуры) raames, vahendas kultuuriministeeriumi pressiesindaja.

Tänavu plaanivad sellel festivalil osaleda Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia üliõpilased, keda juhendab Elmo Nüganen. 2012. aastal pühendatakse aga kogu festival Baltimaade teatrikunstile. Siis on festivali kunstiliseks juhiks Adolf Šapiro, kelle loominguline tegevus on olnud tihedalt seotud Balti riikidega.

Minister Laine Jänes märkis, et teatrialased koostöösidemed Eesti ja Venemaa vahel on traditsiooniliselt olnud väga tugevad. «Kultuuriprogramm, mille koos Vene Föderatsiooni kultuuriministriga 2009. aastal allkirjastasime, loob meie kultuuritegijatele ja -institutsioonidele mitmeid võimalusi loominguliste suhete edasiseks tugevdamiseks ja arendamiseks. Samuti muudab see hõlpsamaks mitmete ühisprojektide teostumist,» mainis kultuuriminister Jänes.

Kohtumisel Permi oblasti delegatsiooniga osalesid ka Tallinna Linnateatri direktor Raivo Põldmaa ja festivali Kuldne Mask Eestis direktor Svetlana Jantšek.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles