Eesti kunstnik avas Londonis soolonäituse (1)

Aurelia Aasa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mirjam Siim, «Treasures».
Mirjam Siim, «Treasures». Foto: Veebiajakiri Estonian World

Kaasaegne kunstnik Mirjam Siim avas 18.juulil Londonis näituse «Elujõgi». 

Tegemist on kunstniku esimese näitusega Inglismaal. Oma töödes kasutab Siim jõge füüsilise ja vaimse eluringi metafoorina. Vastupidiselt lineaarsele eluteekonnale, on Mirjam Siimu kunstis kujutatud elu voolava ringlusena. 

Siimu tööd on helged, sensuaalsed, õrna värvigammaga, üheks peamiseks motiiviks on inimese suhe looduse ja teiste inimestega. Inimkaraktereid esitatakse seejuures nii läbi kurbuse, armastuse kui õnne prisma.

Palju inspiratsiooni on pakkunud ka Siimu praegune elukoht, Portugal.

Veebiajakirjale «Estonian World» antud intervjuus meenutab Siim oma esimest kogemust kunstiga, mis toimus juba kuue aastaselt, kohaliku põhikooli kunstiklassi sisseastumiskatsetel.

Peamiste mõjutajatena toob Siim välja oma õe ning Gustav Klimpti, kelle töödega soovitas Siimul 15-aastasena tutvuda tema kunstiõpetaja.

Peamiseks Eesti kultuuri peegeleduseks oma töödes peab Siim eestlaste sidet loodusega, kuigi toob välja, et Eestis elades olid tema tööd tumedama ja mornima noodiga – viimast arvatavasti pikkade talvede tõttu.

Oma praeguse elukoha, Portoga, tekkis Mirjam Siimul side juba esimesel külaskäigul. Inimesi peab Siim Portos eestlastele sarnaseks, aga Porto plussidena toob välja päikesepaiste ja odava veini.

Londoni kunstiskeenega pole Mirjam Siim veel läbinisti tuttav, ent saadud kogemuse põhjal ei pea ta Londoni kunstielu Tallinnast või Portost liiga erinevaks – midagi leidub igale maitsele ja näitused vahelduvad kiiresti.

Tulevikuplaanidena toob Siim välja soovi veelgi enam kunstile keskenduda.  

Täispikka ingliskeelset intervjuud vaata siit

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles