Otseülekanne Viljandi Folgilt: Lidija Dokuzoviči Trio Horvaatiast

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lidija Dokuzoviči Trio Horvaatiast
Lidija Dokuzoviči Trio Horvaatiast Foto: Viljandi pärimusmuusika festival

Lidija Dokuzoviči on Horvaatia laulja, kes on juba 15 aastat olnud Horvaatias tegev laulja ja koorijuhina. Tema ansambel esineb reedel kell 18.00 A. Le Coq'i Kirsimäe laval ja Postimees teeb sellest otseülekande.

Lidija on oma bändide Afioni ja Zykopopsiga terves Euroopa ringi reisinud ning esinenud ka näiteks Womad UK festivalil. Viljandis esineb ta koos Rootsi-Horvaatia folkmuusiku Allan Skrobe ja Horvaatia etnomuusikateadlase ja muusiku Goran Farkasega.

Farkase uurimistöö keskendub Horvaatia kakskeelse ning multikultuursuse poolest tuntud (veinist ja trühvlitest rääkimata) Istria regiooni lauludele. Istria kahehäälne laulutraditsioon, mis põhineb tempereerimata toonidel, on omapärase tonaalsusega, mille taga on jõuline laulmine, mis kulgeb vähemalt osaliselt läbi nina. Allan Skrobe on Horvaatia juurtega Rootsi pärimusmuusik, kes avastab oma päritolu Horvaatia ja Balkanimaade folkmuusika kaudu. Nende tõlgendused on ainulaadsed ning nende muusika varieerub originaallugudest kuni puhta Istria kahehäälse laulu ja Dalmaatsia maapiirkondadest pärit ojkanje lauluni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles