Kino Sõprus toob publikuni Cannes’i filmifestivalil kriitikute peapreemia pälvinud linateose

Aurelia Aasa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Etnograafiline mängufilm «Mimoosid».
Etnograafiline mängufilm «Mimoosid». Foto: Kaader filmist

Kino Sõprus toob neljal korral linale Oliver Laxe'i etnograafilise mängufilmi «Mimoosid». Film võitis 2016. aasta Cannes'i filmifestivalil Semaine de la Critique sarja Grand Prix. 

Film viib vaatajad maagilisele rännakule läbi Maroko majesteetlike Atlase mägede. Tegu on võluva looga kannatamisest ja vankumatust tahtmisest, esoteerikast ja inimese loomuse inimlikust nõrkusest. Kuigi filmi narratiiv toetub islami müstilisele sufiusu voolule, on filmi põhiteema režissööri Laxe sõnades pigem lootus kui usk.

Karavan saadab vana ja surevat šeiki üle mägede. Šeigi viimne soov on, et ta maetaks oma lähedaste juurde. Aga surm ei oota. Karavaniajajad pelgavad mäestikukuru ja keelduvad laipa edasi vedamast. Koos karavaniga rändavad kelmid Ahmed ja Said lubavad surnukeha ettemääratud puhkepaika toimetada. Aga kas nad tõesti teavad teed?

Samal ajal valitakse paralleelmaailmas Shakibi, kes peab rändama karavani juurde mägedesse. Tema ülesanne on selge: aidata isehakanud karavaniajajatel sihtkohta jõuda.

Linastusajad:

29.juuli kell 19:00

30.juuli kell 19:00

2.august kell 19:00

9.august kell 21:00

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles