Toom: Oscarile kandideeriv film valmis vaevaliselt

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Toom
Tanel Toom Foto: Toomas Huik

Täna lühifilmiga «Pihtimus» Ameerika Filmiakadeemia lühifilmide Oscari viie nominendi sekka valitud Eestist pärit režissöör Tanel Toom ütles, et see oli tema senini kõige piinarikkam filmiprojekt.

«Võtted olid väga rasked, see oli kõige piinarikkam filmiprojekt siiani, selles mõttes on küll väga mõnus, et suur vaev ja piin ja närvid ja kõik, mis sinna on pandud, on väga hästi ära tasunud,» rääkis Toom «Ringvaatele» antud telefoniintervjuus, vahendas ERR Uudised.

Tema sõnul oli «Pihtimust» filmida keeruline, sest filmi peategelasteks on lapsed, kuid Inglismaal on seadused nende töötamise osas väga ranged. Arvestada tuli pidevate puhkepausidega ning tööpäev ei tohtinud olla kuigi pikk, lisaks tuli ette, et mõni näitleja jäi ootamatult seagrippi ja talle tuli paari tunniga asendaja leida.

Ise ei osanud Toom oma filmi heaks või halvaks nimetada, kuna tema sõnul on režissöör oma filmi osas alati kõige kriitilisem, ka ei tihanud ta tänast päeva elu parimaks nimetada, lootes, et paremad päevad on veel ees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles