Algab 30. Tallinna Rahvusvaheline Orelifestival

Kirke Ert
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Rahvusvaheline Orelifestival
Tallinna Rahvusvaheline Orelifestival Foto: Kultuurikava.ee

Täna õhtul kell 22.00 algab Niguliste kirikus Oreliööga 30. Tallinna Rahvusvaheline Orelifestival. Avaõhtul «Praeludium / Suur oreliöö Nigulistes» esineb seitse Eesti organisti – Andres Uibo ning tema õpilased Aare-Paul Lattik, Ulla Krigul, Denis Kasparovitš, Tiia Tenno, Maris Oidekivi Kaufmann ja Anna Humal. Juubelinädalate esimene kontsert kestab varahommikuni. 

Festivalikontserdid Tallinnas leiavad aset Niguliste kirikus, mis on olnud alati festivali peaareen, aga ka Jaani- ja Toomkirikus ning maakondades ja teistes linnades, sest festival on traditsiooniliselt olnud külaliseks maakirikute imelistel ajaloolistel orelitel.

Festivali raames antakse 25 erinevat kontserti.

Tallinna Rahvusvaheline Orelifestival kasvas välja 1987. aastal toimunud üritusest «Niguliste Orelinädal», tänaseks on Tallinna Rahvusvaheline Orelifestival üks kõige tähtsamaid orelimuusika suurfoorumeid maailmas.

Festivali algataja on professor Andres Uibo, kes on tänaseni ka selle kunstiline juht. Uibo on kokku kogunud kõik orelifestivali ja selle ajalugu puudutava materjali (kavavihikud, plakatid, reklaamvoldikud, artiklid ja kõik muu festivaliga seonduva), osa sellest mahukast kogust on eksponeeritud Nigulistes kirikus festivali ajal avatud näitusel.

Tallinna Rahvusvaheline Orelifestival kestab 7. augustini. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles