Rootsi-Eesti lühianimafilm «Amalimbo» valiti Veneetsia filmifestivalile

Kirke Ert
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amalimbo
Amalimbo Foto: Pressifoto

Rootsi-Eesti ühistööna valminud lühianimafilm «Amalimbo» valiti 73. Veneetsia rahvusvahelise filmifestivali Orizzonti lühifilmide võistlusprogrammi. «Amalimbo» stsenarist ja režissöör on Stockholmis elav argentiinlane Juan Pablo Libossart ning kunstnik ja peaanimaator eestlane Roland Seer. 

15 minuti pikkune «Amalimbo» on fantasy-žanris lühianimafilm 5-aastasest tüdrukust Tipuanast, kes satub emotsionaalsesse «limbosse», püüdes mõista ning toime tulla oma isa ootamatu hukkumisega. Film kasutab julgelt neljas erinevas stilistikas 2D-animatsiooni ning seob need tundlikult tervikuks. «Amalimbo» on valminud tihedas loomingulises koostöös Rootsi režissöör Juan Pablo Libossarti ja Eesti animaatori ja kunstniku Roland Seeri vahel. Filmi peatootja on Stockholmis baseeruv Fasad ja Eesti-poolne kaastootja animatsioonistuudio Fork Film.

Selle aasta märtsis võõrustas lühifilmi keskus ShortEst Veneetsia filmifestivali lühifilmide eksperti Enrico Vanuccit. Põgusa külastuse käigus tutvustati Enricole värskelt valminud Eesti lühifilme. «Oli meeldiv näha ühtlaselt tugeva tasemega filme erinevatest žanritest», tunnustas Vanucci eestlaste nelja värsket filmi. Esitluste tulemusena said kolm filmi otsekutse kandideerima Veneetsia filmifestivali võistlusprogrammi ja «Amalimbo» osutus ka valituks.

73. Veneetsia Rahvusvaheline Filmifestival toimub 31. augustist 10. septembrini Itaalias. Eestist on Veneetsia filmifestivalil osalenud varasemalt 2007. aastal Veiko Õunpuu «Sügisball» ning 2008. aastal Tanel Toomi lühimängufilm «Teine tulemine».

Veneetsia filmifestival on maailma vanim filmifestival ning koos Cannes’i ja Berliiniga üks kolmest maailma olulisimast filmifestivalist. 

Eestis esilinastub «Amalimbo» 13-17. novembril toimuval festivalil Animated Dreams. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles