Tõrva Dokfestil näeb filme pastorist ja naisräpparist

Eva-Lotta Kivi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõrva dokfest 2014 avapäev
Tõrva dokfest 2014 avapäev Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Augustis tähistab Tõrva Dokfest enda kolmandat sünnipäeva. Festival toob Tõrvasse hulganisti erinevaid dokumentaalfilme nii Eestist kui välismaalt ning väliskülalise Palestiinast.

Dokfestil linastuvaid dokumentaalfilme on kokku kümme, kolm neist eesti ning seitse välismaa oma. Pärast filme toimuvad inspireerivad vestlusringid erinevate külalistega üle Eesti, kelleks on nii filmitegijad kui teised oma-ala asjatundjad. Teiste huvitavate filmide seas toimub Eesti esilinastus Saksa dokumentaalfilmil  «Parchim International» ning festivali esilinastus on  Ruti Murusalu dokumentaalfilmil «Ühe unistuse maja».

Dokfesti selle aasta fookuseks on filmid, mis räägivad tugevatest isiksustest. Portreteeritud saab nii helilooja Sven Grünberg, pastor Gennadiy Mokhnenko, naisräppar Sonita Alizadeh ning tantsija Maher Shawamreh. Lisaks on võimalik kaasa elada sisserändajatele, sõjapõgenikele, Tallinna Balletikooli tantsijatele, Hiina investorile Jonathan Pangile  ning kuuele välismaailmast eemale lõigatud vennale. Tervele perele pakub visuaalselt erakordset vaatepilti dokumentaal «Oli kord üks mets».

«Sel aastal oleme rohkem tähelepanu pööranud persoonidele ning nende elust rääkivatele filmidele. Dokfestil linastuvate filmide tegelased on enda eluteel kogenud nii takistusi kui õnnestumisi, kuid suhtunud sealjuures oma tegemistesse siiski tohutu jäjekindluse ning kirega. Usume, et konkreetsete inimeste juhtumitega on ka vaatajatel end lihtsam samastada, millest tulenevalt muutuvad filmid loodetavasti ka kõnekamaks,»  sõnas Tõrva Dokfesti kunstiline juht Marianna Kaat.

Festival toimub 10.-14. augustini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles