Seni parimad ooperipäevad?

Alvar Loog
, ooperikriitik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Wrocławi ooperiteatri lavastus «Kuningas Roger» kujunes üheks Eesti kohaliku ooperielu viimaste aastate suursündmuseks.
Wrocławi ooperiteatri lavastus «Kuningas Roger» kujunes üheks Eesti kohaliku ooperielu viimaste aastate suursündmuseks. Foto: Gunnar Laak

Kuressaare linnusehoovis on ooperipäevi peetud nüüdseks 8 + 9 korda: 1999–2006 Ludmilla Tooni eestvedamisel ning alates 2008. aastast Eesti Kontserdi läbiviimisel. Mis tähendab, et praegused Saaremaa ooperipäevad on oma eelkäija – Kuressaare ooperipäevade nime all toimunud ürituse – vanuse poolest üle elanud.

Ooperipäevade sisu, üldine formaat ning peamine toimumiskoht on aastatega samaks jäänud, kuid Eesti Kontserdi korraldusel on need kasvatanud nii mastaapi, glamuuri, publikuarvu kui ka piletihinda (tänavu tuli külastajatel maksta ooperietenduste eest 50–70 eurot ning galakontserdi eest 80–120 eurot).

Varasema vabaõhulava koha peale 2008. aastal esimest korda püstitatud ajutise ooperimaja hiigeltelki on iga järgneva aastaga natuke suurendatud või tuunitud. Tänavu tõstsid korraldajad pisut selle katust, kergitades seeläbi istekohtade arvu ligemale 2300ni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles