Ekraanile jõuab Haapsalus üles võetud draama

Tiit Tuumalu
, kultuuritoimetuse vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filmi peategelast Aleksandrit mängib Evald Aavik.
Filmi peategelast Aleksandrit mängib Evald Aavik. Foto: Kaader filmist

Septembris jõuab kinno Janno Jürgensi uus lühimängufilm «Räägitakse, et tomatid armastavad rokkmuusikat».

39 minuti pikkune film on pressiteate järgi tundlik ja isiklik lugu ühest soliidses eas härrasmehest Aleksandrist, keda tema eluõhtul taga kiusatakse. Kiusajaiks on vanamehe enda lapsed ning põhjuseks üks suur ja uhke maja, mis asub mõnikümmend meetrit merest. Ainus, kellega vana mees mõistlikku juttu saab ajada ning maailma asjade üle arutada, on tema seitsmeaastane pojapoeg Karl.

Film, mis on üles võetud Haapsalus ja selle lähiümbruses, on tõuke saanud mitmetest keerulistest peresisestest varajagamisjuhtumitest ja arenenud üldisemaks mõtiskluseks elu ja surma üle, tõstatades küsimuse, mis siis õhtu lõppedes tähtis on.

Peaosas Evald Aavik, veel mängivad Tiina Tauraite, Oliver Linnas, Timur Ilikajev, Rain Simmul, Taavi Tõnisson jt.

Stsenaariumi kirjutasid Janno Jürgens ja Anti Naulainen, operaator on Mart Raun, produtseeris Kristjan Pütsep. Sama meeskond seisis ka Jürgensi eelmise lühimängufilmi «Distants» taga, mis linastus mitmekümnel festivalil.

«Räägitakse, et tomatid armastavad rokkmuusikat» linastub 9. septembrist Tallinna kinos Sõprus, 16. septembrist Haapsalus ning seejärel suuremates ja väiksemates kinodes üle Eesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles