Muusikafestivalide üledoos

Eva-Lotta Kivi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hollandi päritolu DJ Tiësto
Hollandi päritolu DJ Tiësto Foto: promo

Sellel nädalavahetusel toimub neli muusikafestivali – Põlva mändide all Intsikurmu festival, Lutike külas Leigo Järvemuusika, Haapsalus Augustibluus ja Pärnus elektroonilise tantsumuusika festival Weekend. Mõnele neist tasub kindlasti kiigata, sest muusikafestivalid hakkavad selleks suveks oma otsi vaikselt kokku tõmbama.

Intsikurmu festival

Intsikurmu festival toimub neljandat korda. Kui esimesel ja teisel aastal oli tegu pigem vaikse hipsterifestivaliga, siis tänavu on oodata juba päris suurt rahvamassi. Eelmüügist on ostetud juba rekordarv pileteid.

Esinejate nimekiri on kirju – lavale astub skandaalne räppar Tommy Cash, Ewert and The Two Dragonsi andekas kitarrist Erki Pärnoja, elektroonilist poppi viljelev NOËP, Soome edetabelite tõusev täht KATÉA ja paljud teised.

Sarnaselt Positivusega on ka Intsikurmul nüüd oma kino, kus saab festivali vältel huvitavaid filme vaadata.

Foto: Erakogu

Leigo Järvemuusika

Leigo talu, kus järvemuusikafestival toimub juba 19. korda, asub Tartust vaid pooletunnise autosõidu kaugusel. Eriti mugavaks teeb asja see, et Tartust ja Tallinnast käivad eribussid. Seega, ilusa järve äärde kaunist muusikat pääsevad kuulama isegi need, kellel autot ei ole või kes sellega mingil põhjusel sõita ei taha.

Leigo programm on tänavu põnevam kui kunagi varem. Lavale astub näiteks ansambel Estonian Voices, Estonian Cello Ensemble, Kremarata Baltica, kaunis viiuldaja Miina Järvi jt.

Spetsiaalselt Leigo Järvemuusikaks on kokku kutsutud ka Leigo Festivaliorkester, mida dirigeerib maailma üks tunnustatumaid eesti dirigente Risto Joost.

Foto: Stina Kase

Augustibluus

Augustibluus on festival, mis hõivab Haapsalu linnatänavad ja välikohvikud, vana raudteejaama ja piiskopilinnuse.

Reedeseks peaesinejaks on bluusi sünnimaalt Ameerika Ühendriikidest pärit noor naissoost basskitarrist ja laulja Nik West, kes on kuulunud ka Prince'i bändi koosseisu.

Reedeõhtusesse pealava programmi mahub kokku viis kontserti. Spetsiaalselt Augustibluusi jaoks kokku pandud eriprojektiga tehakse kummardus hiljuti meie hulgast lahkunud Ultima Thule asutajaliikmele ja Eesti bluusi teerajaks peetud Slavka Kobrinile. Projekti raames astuvad lavale Riho Sibul, Raul Vaigla, Raul Ukareda, Mike Miley, Kaire Vilgats, Ülo Krigul jt

Foto: Augustibluus

Weekend Festival Baltic

Helsingist alguse saanud muusikasündmust külastas eelmisel aastal ligikaudu 90 000 inimest. Tänavu on ilmselt oodata veel rohkem elektroonilise tantsumuusika fänne.

Kui eile õhtul hüppas rahvas rootsi DJ Avicii muusika rütmis, siis täna õhtul vallutab lava tantsumuusika legend DJ Tiesto. Muide, tegemist on esimese diskoriga maailmas, kes on esinenud olümpiamängude avatseremoonial.

Suve suurimal rannapeol astub üles ligi 90 artisti, nende hulgas veel Martin Garrix, Dimitri Vegas & Like Mike, Axwell & Ingrosso, Steve Aoki, Knife Party, Example, Robin Schulz, Don Diablo, Brainstorm ja paljud teised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles