Sulev Keeduse värske film pöörab pilgu araabiasse

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Kirjad Inglile»: Sulev Keeduse kätetöö.
«Kirjad Inglile»: Sulev Keeduse kätetöö. Foto: Priit Simson

Teine sel aastal esilinastuv Eesti mängufilm «Kirjad Inglile» pöörab pilgu araabia maadesse ja suhtub kriitiliselt igasugusesse sõtta.

Täna Solarise kinos linastunud Sulev Keeduse mängufilmi peategelane on 21 aastat elanud Afganistanis ja naaseb nüüd Eestisse, et leida üles oma tütar, keda ta kunagi näinud ei ole, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Vahepeal moslemiusu omaks võtnud mehe pilgu läbi näeb Eesti filmisõber meie ühiskonna peegeldust, filmi režissöör Sulev Keedus loodab, et kui tal ka ei õnnestu linateosega pehmendada õhtu- ja hommikumaa vahele tõmmatud teravat piiri, siis uudishimu islami kultuuri vastu tekib vaatajas ikka.

«Nii palju kui ma olen rääkinud inimestega, kes on islamiga seotud ja ja kes on käinud araabia riikides, siis ma olen saanud kinnitust sellele pildile, mida meie läbi peategelase silmade näeme, ega ta mingi paljas fantaasia ei ole,» ütles Keedus.

«Kirjad Inglile» käsitleb teemat, mis tuikab valusa punktina kogu Euroopa alateadvuses, Afganistani sõtta Keedust ennast, kelle nõukogudeaegsele sõjaväepiletile oli kirjutatud snaiper, minema ei sunnitud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles