Bluusist läbi autojuhi silmade

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Festivali üks peaesinejaid, auhindadega pärjatud USA laulja Earl Thomas hullutas publikut laupäeva õhtul.
Festivali üks peaesinejaid, auhindadega pärjatud USA laulja Earl Thomas hullutas publikut laupäeva õhtul. Foto: Indrek Aas

Juhtus nii, et Andres Roots, kel oli tulemas paar kontserti Lääne- Eestis, vajas autojuhti ja minul oli võimalus aidata. Kuna alati on tore liita kasulik meeldivaga, andis see roll paariks päevaks võimaluse näha Augustibluusi mitte lihtkülastajana, vaid natuke nihkes perspektiivist, kus aega vähe ja valikuid palju ning informatsioon fragmenteeritud ja kallutatud.

Nii ongi järgnev tekst mõeldud just episoodilisest rollist tuletatud mõtisklusena, mitte täieliku ülevaatena kogu festivalist.

Algselt lokaalse tähtsusega üritusest on Augustibluus viimastel aastatel muundunud rahvusvahelise haardega muusikapeoks, millel ambitsioon olla oma valdkonnas ehk sama kõikehõlmav kui Viljandi pärimusmuusikafestival. Ka selles mõttes on folk väga hea võrdlusmaterjal, et kuna mõlemad üritused kannavad suhteliselt laia muusikastiili nime, võib kõrvutada ka kavade varieeruvust ja huvitavust neil kahel festivalil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles