Fotomuuseumis avatakse nõiduslik näitus

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ReCOLLAGES
ReCOLLAGES Foto: Laurene BoisMariage

Alates 11. augustist on Tallinna Fotomuuseumi galeriis avatud Prantsuse fotokunstniku Laurene BoisMariage näitus ReCOLLAGES.

Näitus on kontseptuaalne seeria kujutistest arvutiekraanil, kus internetiaknad on seatud tuntud modernistlike ja postmodernistlike kunstnike fotokollaažide järgi. Laurene Bois¬Mariage selgitab: «Piirid fotograafia, maali ja joonistuse vahel muutuvad ähmaseks ja lõpuks tähtsusetuks. Samuti amatöörkunsti ja professionaalse kunsti vahelise eraldusjoone paikapidavus. ReCOLLAGES on korrelatsioonis üha lihtsama juurdepääsuga pildimaterjalile.»

Kollaaž on prantsuse keelest pärit termin, mis tuleneb sõnast coller - kleepima. Tegemist on uue terviku loomisega kõikvõimalike erinevate üksikelementide ja vormide kokkuliitmise tulemusena. ReCOLLAGES näitusel on kombineeritud digitaalmeedia elemendid.

Laurene Bois¬Mariage elab ja töötab paralleelselt Tallinnas ja Helsingis. Laurene huvitub fotograafias eriti kollektiivpraktikast, selle loomise ja levitamise uuest kontekstist, samuti fotograafia kohast sotsiaalmeedias. Autor osaleb regulaarselt grupinäitustel, korraldab personaalnäitusi ning võtab osa ka erinevatel rahvusvahelistel kultuurisündmustel. 2015. aastal eksponeeriti tema töid Soomes, Eestis, Kreekas, Hispaanias ja USAs.

Näituse avamine ja kohtumine autoriga toimub neljapäeval 11. augustil kell 16.00 Fotomuuseumis.

Näitus jääb avatuks 12. septembrini, mille järel tuleb galeriisse Annika Haasi näitus «Lennukivaatlejad».

Tallinna Linnamuuseumi Fotomuuseum asub Raekoja taga, aadressil Raekoja tn 4/6 ja on avatud K-E 10.30-18.00.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles