Perekonnavalede-film võistleb Lõuna-Koreas

Tiit Tuumalu
, kultuuritoimetuse vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Perekonnavalede» (pildil Roman Baskin) rahvusvaheline esilinastus tuleb Lõuna-Koreas.
«Perekonnavalede» (pildil Roman Baskin) rahvusvaheline esilinastus tuleb Lõuna-Koreas. Foto: Kaader filmist

Lõuna-Koreas toimuv Jecheoni muusikafilmide festival valis oma võistlusprogrammi Valentini Kuigi ja Manfred Vainokivi mängufilmi «Perekonnavaled».

Kokku on võistlustules kaheksa mängu- ja dokumentaalfilmi, milles muusika mängib keskset rolli. Enesele juba nime teinud teostest kuuluvad kavva näiteks bulgaarlase Ivailo Hristovi film «Luuserid», mis võitis mullu Moskva filmifestivali peaauhinna, aga ka Iisraeli autori Udi Aloni araabiakeelne hiphop-draama «Junction 48», mis on saanud Berliinist publiku- ja Tribeca festivalilt žürii preemia.

Grand prix väärtus on 10 miljonit vonni ehk ligemale 8200 eurot, lisaks antakse välja viie miljoni vonni ehk 4100 euro suurune eripreemia.

Eesti filmid – Dorian Supini «Arvo Pärt – isegi kui ma kõik kaotan» ja Kaspar Jancise «Piano» - on esindatud ka festivali kõrvalprogrammides. Kokku linastub festivalil sadakond muusikafilmi, lisaks leiab aset hulk kontserte.

«Perekonnavaled» on lugu provintsilinnas tegutsevast orkestrist, mille juhtimise võtab pärast äiast dirigendi ootamatut haigestumist üle tema trompetimängijast väimees, saades kaasa ka äia minevikuga seotud valed. Peaosas Tambet Tuisk.

Tegu on filmi rahvusvahelise esilinastusega, kuhu sõidavad ka selle autorid.

Festival toimub 11.-16. augustini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles