Ilmub raamat 25 aasta tagustest sündmustest

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olid alles ajad! Taasiseseisvunud Eesti Vabariik 25
Olid alles ajad! Taasiseseisvunud Eesti Vabariik 25 Foto: Rahvarinde toimetised

Rahvarinde Muuseum üllitab taasiseseisvumispäevaks mahuka kogumiku veerandsada aastat tagasi toimunud sündmuste peaosaliste meenutustega.

Haaravate mälestuste autorite seas on Edgar Savisaar, Heinz Valk, Rein Veidemann, Mati Hint, Erik Terk, Rein Ruutsoo, Kostel Gerndorf, Küllo Arjakas jmt. Nende meenutused päevadest ja tegudest, mis viisid Eesti iseseisvuse taastamiseni, on koondatud raamatusse pealkirjaga «Olid alles ajad! Taasiseseisvunud Eesti Vabariik 25».

Kogumik ilmub Rahvarinde Muuseumi toimetiste sarja teise väljaandena ja selle koostajaks on muuseumi juhataja Helen Lausma-Saar. Raamatut tutvustavas saatesõnas on ta Eesti lähiajaloost rääkiva koguteose väljaandmist põhjendanud vajadusega võimalikult mitmekülgse ajalookäsitluse järele.

«Mida rohkem mälestusi on tulevaste põlvede jaoks talletatud, seda rikkam ja värvikam on ajaloopärand. Mida rohkematest vaatenurkadest suudame toimunut vaadelda ja hinnata, seda tõepärasema ülevaate saame,» kirjutab Lausma-Saar. «Antud juhul on meil võimalik läbi ühiskonnateadlaste, poliitikute, kultuurikorüfeede, ajaloolaste ja oma ala spetsialistide silmade saada väga mitmetahuline sissevaade oma lähiajalukku. Järjekordselt võime lugedes tõdeda, et mälestused ei ole kunagi mustvalged, vaid ääretult värvirohked ning seetõttu ka kaasahaaravad.»

Raamatu esitlus on Rahvarinde Muuseumis 18. augustil ja seejärel jõuab teos ka raamatupoodidesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles