Soomes ilmus raamat Eesti taasiseseisvumisest (1)

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ratkaisun vuodet. Naapurimme Viron tie itsenäisyyden palauttamiseen
Ratkaisun vuodet. Naapurimme Viron tie itsenäisyyden palauttamiseen Foto: Tallinna-kustannus Oy

Soomes ilmus 8. augustil Jari P. Havia ja Hannu Oittineni teos «Ratkaisun vuodet. Naapurimme Viron tie itsenäisyyden palauttamiseen» («Lahenduse aastad. Eesti tee taasiseseisvumiseni»). Raamat tähistab Eesti taasiseseisvumise 25. aastapäeva. Kirjastaja on Tallinna-kustannus Oy.

Raamatus on uuritud isikuid ja organisatsioone, kelle abiga õnnestus Eestil oma otsustava tegutsemisega jõuda taasiseseisvumiseni. Autorid käsitlevad näiteks Ülemnõukogu, Eesti Muinsuskaitseseltsi, Rahvarinde, Eesti Kongressi, uute parteide ning organisatsioonide tähtsat ja ainulaadset rolli taasiseseisvumise protsessis.

Raamat vaatleb lahenduse aastaid eestlaste enda seisukohast, rõhutades nende oskuslikku ja sihiteadlikku tegevust.

Raamatul on lai allikamaterjal. 22 intervjueeritu hulgas on näiteks Jaak Jõerüüt, Tunne Kelam, Arnold Rüütel, Trivimi Velliste ja Rein Veidemann.

Raamatu autorid Jari P. Havia ja Hannu Oittinen on Eestiga tegelenud juba kaua. Havia on välja andnud mitu «Viro-vuosikirja» («Eesti aastaraamatˮ) ja Eesti reisijuhti ning töötanud Soomes Eestiga seotud ühendustes, muu hulgas Soome-Eesti Seltsi esimehena. Oittinen on auhinnatud eesti-soome tõlkija ja teabekirjanik, kes on välja andnud ka Eesti reisijuhte ning teoseid eesti keelest.

Raamat «Ratkaisun vuodet. Naapurimme Viron tie itsenäisyyden palauttamiseen» on müügil ka Eesti raamatupoodides.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles