Võttesse läks film Stalini ajast läbi lapse silmade

Tiit Tuumalu
, kultuuritoimetuse vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Seltsimees laps».
«Seltsimees laps». Foto: Proovivõtte kaader

Sel nädalal algasid Eesti riigi sajandaks sünnipäevaks valmiva mängufilmi «Seltsimees laps» võtted, mis kestavad vaheaegadega kuni järgmise aasta suveni.

Moonika Siimetsa debüütfilm räägib loo kuueaastasest Leelost, kelle ema Helmes saadetakse stalinistlike repressioonide käigus 1950. aastal Siberi vangilaagrisse. Ema tagasi ootav väike tüdruk peab õppima, kuidas jääda iseendaks, vaatamata kodumaal toimuvatele süngetele ja kohati ka tragikoomilistele sündmustele. Stsenaarium põhineb Leelo Tungla raamatutel «Seltsimees laps» ja «Samet ja saepuru».

Peaosas on Helena-Maria Reisner, kes jäi sõelale enam kui 150 tüdruku seast. Veel mängivad filmis Tambet Tuisk, Liina Vahtrik, Juhan Ulfsak, Lembit Peterson, Maria Klenskaja, Argo Aadli ja teised.

Peamised võttepaigad on Rägavere ja Porkuni mõis, Muuga mõisakool, Valga ja Võru raudteejaam, Kohtla-Järve staadion ja Tallinna kesklinn.

Filmi operaator on Rein Kotov, kunstnik Jaagup Roomet ja produtsent Riina Sildos. Film tuleb välja 2018. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles