Ministeerium otsib ERSO-le uut direktorit

Merje Pors
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ERSO esinemas Hennessy uusaastakontserdil.
ERSO esinemas Hennessy uusaastakontserdil. Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Kultuuriministeerium otsib avaliku konkursi korras uut direktorit Eesti Riiklikule Sümfooniaorkestrile (ERSO).

Postimees.ee küsis võimaliku kandideerimise kohta ka praeguse ERSO direktori kohusetäitja Anneli Undi kommentaari, kuid Unt ei soovinud oma plaane tutvustada. «Ma ei pea vajalikuks minu isiklikke plaane puudutavatele küsimustele praegu vastata.»

ERSO direktoriks kandideerijatelt eeldatakse muu hulgas kõrgharidust, eelnevat juhtimise kogemust ning head suhtlemisoskust. Samuti tuleb esitada oma kirjalik visioon ERSO arengust aastatel 2011-2015.

«ERSO direktor vastutab orkestri kui riigi etendusasutuse töö igapäevase ja strateegilise juhtimise eest, pidades silmas ERSO-le pandud kunstilisi ning majanduslikke eesmärke. Olulisemaks ülesandeks on ERSO loomingulise ja majandustegevuse lühi- ja pikaajaline planeerimine ning kavandatud tegevuste elluviimine,» seisab avaliku konkursi kuulutuses.

Kultuuriminister Laine Jänes vallandas ERSO direktori Andres Siitani ränkade juhtimisvigade tõttu 15. novembril ja määras orkestri direktori kohusetäitjaks Eesti Filharmoonia kammerkoori direktori Anneli Undi. Seejärel teatas oma tagasiastumisest ERSO kunstiline juht maestro Neeme Järvi.

Konflikt kultuuriministeeriumi ja ERSO vahel sai avalikkusele teatavaks 7. septembril, mil Siitan pöördus minister Jänese poole avaliku kirjaga, kuna minister polnud leidnud poole aasta jooksul kordagi võimalust Siitaniga kohtuda. Kirjas heitis Siitan ministrile ette orkestri keerulisse majanduslikku olukorda asetamist, vastukaaluks heitis minister Siitanile ette juhtimisvigu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles