Eesti kunstnikud annetavad oma teosed heategevusoksjonile

Eva-Lotta Kivi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Artur Rehi koos Ilmar Kruusamäe maaliga «N-aine»
Artur Rehi koos Ilmar Kruusamäe maaliga «N-aine» Foto: Sille Annuk

Homme toimub Tartus heategevuslik kunstioksjon Jõgeva noormehe Artur Rehi õpingute toetamiseks Los Angelese filmikoolis. Oma teosed on oksjoni tarbeks annetanud näiteks Tauno Kangro, Endel Taniloo, Epp Maria Kokamägi jt.

Eesti vanima ja suurima oksjonimaja Haus Galerii omaniku ja juhataja Piia Ausmani sõnul, kes on andnud Rehi perekonnale oksjoni korraldamise osas nõus, on tegu väga huvitava ettevõtmisega: «Tihti on jäänud kunstnikest mulje, kui lõpututest abivajajatest, kes püüavad läbi toetuste oma projekte ellu viia, suuresti on see tõsi, sest loomevaldkondade roll ühiskonnas on suur, kuid realiseerimise vahendeid alati napib. Samas ei tee, see kunstnikke mingilgi määral kerjusteks vaid järjekindlateks võimaluste otsijateks iga hinna eest oma rolli selles maailmas täita»

Ausmani sõnul on tore, kuidas kunstnikud on otsustanud Rehi õpinguid toetada. «Kui kunstnikud kunstist abi otsivad ja kunstikud ise kunstile õla alla panevad on see omaette sündmus.»

Oksjon toimub homme õhtul kell seitse Tartu restoranis nimega Atlantis. Oksjonile lähevad Tauno Kangro, Endel Taniloo, Ilmar Kruusamäe, Epp Maria Kokamägi, Olav Marani, Mari Roosvalti, Nerva, Eevi Nerva, Liis Kogeri, Katrin Karu, Piret Rohusaare ja Mart Sanderi kunstiteosed. «Professionaalina, kes on 20 aastat kunstimaailmas olnud ja kunstimüügiga tegelenud, võin öelda, et kõik tööd on ostmist väärt,» kinnitab Ausman.

Artur Rehi on lõpetanud Jõgevamaa Gümnaasiumi. Alates 2015. aasta sügisest õpib ta Los Angeleses asuvas näitekoolis American Academy of Dramatic Arts. Esimese aasta õppemaksu tasumiseks pantis Rehi perekond oma maja, et võtta pangast laenu. Kuna laenu ei ole perekonnal enam võimalik võtta, pöördus Rehi toetuse saamiseks sadade ettevõtete poole. Kuna ükski ettevõte ei soovinud noormehe õpinguid toetada, otsustas ta viimases hädas korraldada heategevusoksjoni.

Koos elamisega maksab õppimine ühes Ameerika vanemas näitekoolis umbes 50 000 dollarit aastas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles