Jõgeva noormehe korraldatud heategevusoksjonil läksid kõik kunstiteosed müügiks

Eva-Lotta Kivi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk

Reedel toimus Tartus heategevuslik kunstioksjon Jõgeva noormehe Artur Rehi õpingute toetamiseks Los Angelese filmikoolis. Oksjon oli edukas – kõik oksjonil olevad maalid ja skulptuurid müüdi ära ning vajaminev raha õppemaksu tasumiseks on nüüd olemas.

Kõige kõrgemat hinda maksti Tauno Kangro pronksskulptuuri «Viiuldaja eest». Skulptuur müüdi oksjonil maha 4250 euro eest. Lisaks Kangrole annetasid oksjoni tarbeks oma kunstiteoseid veel Endel Taniloo, Ilmar Kruusamäe, Epp Maria Kokamägi, Olav Maran, Mari Roosvalt, Nerva, Eevi Nerva, Liis Koger, Katrin Karu, Piret Rohusaar ja Mart Sander.

Noormehe ema Angela Rehi sõnul täitis oksjon oma eesmärgi ja saadud tulu katab õppemaksuks vajamineva summa.

Artur Rehi on lõpetanud Jõgevamaa Gümnaasiumi. Alates 2015. aasta sügisest õpib ta Los Angeleses asuvas näitekoolis American Academy of Dramatic Arts. Esimese aasta õppemaksu tasumiseks pantis Rehi perekond oma maja, et võtta pangast laenu. Sellel aastal pöördus Rehi toetuse saamiseks sadade ettevõtete poole. Kuna ükski ettevõte ei soovinud noormehe õpinguid toetada, otsustas ta viimases hädas korraldada heategevusoksjoni.

Koos elamisega maksab õppimine ühes Ameerika vanemas näitekoolis umbes 50 000 dollarit aastas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles