Eesti Õpilasmalev kutsub kontsert-kokkutulekule

Kirke Ert
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EÕM'76 parimate rühmade kokkutulek Järveotsal.
EÕM'76 parimate rühmade kokkutulek Järveotsal. Foto: Eesti Õpilasmalev

Laupäeval, 27. augustil kell 19 tähistatakse suure kontsert-kokkutulekuga «See on EÕM 50» Eesti Õpilasmaleva esimest juubelit. Kadriorus Pillapalu platsil toimuv juubelikontsert on rännak malevakokkutulekute laagriplatside kohal, kus taaselustuvad vanad malevalaulud, mis aegade jooksul kaustikutesse talletatuna oma aega oodanud. 

Malevalaulikutesse talletatud lugudelt pühitakse tolm, häälestatakse pillid ning tuuakse need kuulajateni tänapäevasemas võtmes, aga vanas headuses. «Juubelikontsert on läbilõige malevamuusika ajaloost, kus põimitakse omavahel minevikunostalgiat ning tänapäeva,» räägib kontsert-kokkutuleku programmijuht Lauri Aav.

Laval on Justament, Kosmikud, Odd Hugo, Vanemõde, Kavaler, Saara Kadak, Rolf Roosalu, Jaan Pehk, Rene Soom, Urmas Põldma, Mirjam Mesak ja Priit Valkna. Lisaks  suur malevataustaga segakoor ja laulupidudel karastunud dirigendid Hirvo Surva ja Raul Talmar. Kontsert-kokkutulekul hoiavad oma valvsat silma peal ka komandör Üllar Saaremäe ning komissar Tiina Mälberg.

Õpilasmalevatest on põlde rohides, heina tehes või maasikaid korjates aegade jooksul läbi käinud ligi veerand miljonit inimest ehk iga viies Eesti inimene, juubelikontserdile oodatakse kõiki, kes 50 aasta jooksul oma hinge õpilasmalevasse on jätnud.   

Rohkem infot: www.eom50.ee või www.facebook.com/EOM50/

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles