Noore eestlase esimene film pääses kohe nimekale festivalile (1)

Tiit Tuumalu
, kultuuritoimetuse vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mirtel Pohla ja Priit Võigemast filmis «Teesklejad».
Mirtel Pohla ja Priit Võigemast filmis «Teesklejad». Foto: Kaader filmist

Esimese Eesti linateosena valiti Vallo Toomla verivärske mängufilm «Teesklejad» maineka San Sebastiani filmifestivali ametlikku võistlusprogrammi, kus osalevad debüüt- ehk autorite esimesed ja teised filmid.

«Oleme väga õnnelikud, et meid maailma ühe olulisema A-klassi filmifestivali programmi valiti. Ainuüksi sellisesse väärikasse seltskonda pääsemine on Eesti filmile suur võit,» ütles «Teesklejate» produtsent Riina Sildos pressiteate vahendusel. «Loodame, et suudame festivalipublikut üllatada, sest eesti keel on hispaaniakeelse maailma olulisimal festivalil päris suur eksootika.»

«Teesklejad» võistleb A-klassi kuuluval festivalil Kutxabanki uute režissööride auhinna eest, mille väärtus on 50 000 eurot. Summa jagatakse võiduka režissööri ja filmi Hispaania levitaja vahel. Samas kategoorias antakse välja ka teine, EROSKI Youth Award, mille määrab 300 üliõpilasest koosnev žürii.

«Teesklejad» on psühholoogiline draama, mille tegevus leiab aset mereäärses villas, kus saavad ootamatult kokku kaks paari. Filmi peaosalisi kehastavad Mirtel Pohla ja Priit Võigemast, kõrvalosades on Mari Abel ja Meelis Rämmeld, kaasa teevad veel Laine Mägi ja Andres Lepik.

Stsenaariumi on kirjutanud Livia Ulman ja Andris Feldmanis ning filmi operaator on Erik Põllumaa.

Režissöör Vallo Toomla on lõpetanud Balti filmi- ja meediakooli. Tegu on tema esimese pika mängufilmiga.

Film valmis Eesti, Läti ja Leedu koostöös.

Eestis esilinastub «Teesklejad» 6. oktoobril.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles