Tallinnas toimub Kultuuriöö

Kirke Ert
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mustpeade maja.
Mustpeade maja. Foto: Liis Treimann

Laupäeval, 27. augustil on kõik kultuurihuvilised oodatud osa saama mitmekülgsest kultuuriprogrammist, sest teist suve järjest toimub Tallinnas Kultuuriöö. Alates pärastlõunast saab osaleda erinevates töötubades, külastada näitusi,  kuulata kontserte, nautida etendusi, vaadata filme ning osaleda põnevatel ajaloolistel ekskursioonidel, kõik sündmused on tasuta.   

Koostöös Eesti Kunstnike Liiduga toimuvad  ARSi majas, Pärnu mnt 154 põnevad töötoad, näitused, loengud  ning kunsti- ja disainilaat. Õhtu ARSi majas lõpetab eesti kaasaegse helikunsti kontserdiöö.

Muusikaliselt rikastavad Kultuuriööd Koit Toome, Mick Pedaja, Bombillaz, Mari Jürjens, Trio Maag, Tallinna Kammerorkester Risto Joosti juhatusel jpt. Kultuuriöö afterpartyl Kultuurikatlas toimub Eesti Pops Live, mida veavad Popsi dj-d Erkki Tero ja Janek Murd.

Kell 22 toimub Mustpeade maja Valges saalis kontsert «Väike Öömuusika», ainulaadne ja kordumatu kultuurielamus Tallinna Kammerorkestrilt Risto Joosti juhatausel ja muusikaajaloolase Heidi Heinmaa juhendamisel. Uskumatud ja unustamatud faktid, seosed ja jutustused Mozarti ja tema kaasaegsest muusikalisest teekonnast 18. sajandi Tallinnas, saadetuna helilooja erakordsest teosest ajastutruus keskkonnas.

Esmakordselt saabub Kultuuriöö raames Eestisse Rootsi tänavaartist Zack Meister Segelström, kellel on kaasas kõrge monoratas, žongleerimisvahendid ning humoorikas interaktiivne show, kus vajatakse ka pealtvaatajate abi. Lisaks linastuvad filmid KUMU hoovis ja Teater NO99-s. Lauliku laval Nõmmel saab näha Banaanikala Projektiteatri kogupereetendust ning kuulata flamenkomuusikat, mida esitavad kitarridel Pääru Oja ja Indrek Kruusimaa.

Kultuuriöö sündmused on kirjas siin: http://www.huvi.tallinn.ee/uritus/kultuurioo

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles