Muusikapäev toob endaga rohkelt tasuta kontserte

Kirke Ert
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muusikapäev 2015
Muusikapäev 2015 Foto: Peeter Langovits

Juba neljandat aastat toimuva Muusikapäeva tänavune üle-eestiline kontserdiprogramm toob 1. oktoobril kuulajateni rohkem kui 150 tasuta lühikontserti, millele lisanduvad kohtumised heliloojatega, lisaprogrammid «Kõlame kaasa!» ja «Eesti muusik maailmas», muusikapreemiate tseremoonia ning palju muud põnevat. 

Muusikapäev, tunnuslausega «Kuula!», kutsub võtma hetkeks aeg maha, et märgata ja kuulata muusikat meie ümber. Rahvusvahelisel muusikapäeval täitub seega elava muusikaga terve Eesti alates Kaevandusmuuseumist, lõpetades KUMU Kunstimuuseumiga, jätmata vahele Kihnut ja Ruhnut.

Muusikale tähelepanu juhtimiseks kuuleb kontserte nii tavapärastes kui ebaharilikes paikades. Nõnda võib näiteks ooperilavadelt tuntud Mati Turi leida esinemas Kalma saunast, Reva laudas paitavad kõrvu Saku Mandoliinid, Võru metsade vahel RUUP kõlakojas avaneb võimalus kuulda Eesti Noorte Segakoori, Haapsalu Neuroloogilises Rehabilitatsioonikeskuses astuvad üles Kristjan Kannukene ja Henri Zibo, Klassikatähed rivistavad end üles Jõhvi Kontserdimaja saalis.

Muusikapäev keskendub klassikalisele muusikale, aga muusikalisi tervitusi kuuleb lisaks jazzist pärimusmuusikani. Muusikapäevaga ühineb üle mitmesaja esineja, nende seas nii professionaalid ja tippkollektiivid, kui ka muusikaõppurid. Lisaks kontsertidele on kavas kohtumised heliloojatega.

Programmiga saab üksikasjalikult tutvuda veebilehel www.muusikapaev.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles