Soome tuntud muusikud jätavad delfiiniskandaali tõttu ära oma esinemised

Kirke Ert
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Särkänniemest Ateena Atiica veeparki kolinud delfiinid, 29. augustil. Esiplaanil Delfi, tausal Veera, Evertti ja Leevi.
Särkänniemest Ateena Atiica veeparki kolinud delfiinid, 29. augustil. Esiplaanil Delfi, tausal Veera, Evertti ja Leevi. Foto: Vesa Moilanen, Lehtikuva/Scanpix.

Särkänniemi lõbustuspargi hooaja lõppkontserdil, 3. septembril astub üles vaid üks esineja, ülejäänud keelduvad muuhulgas eetilistel põhjustel lavale astumast. Põhjuseks delfiiniskandaal. 

Delfiiniskandaal sai alguse sellest, et avalikkust ei teavitatud tegevuse lõpetanud delfinaariumi nelja delfiini uuele kodumaale saatmisest. Firma juhtkond hoidis saladuses, et armastatud delfiinid viiakse uuele kodumaale Kreekasse  28. augusti varahommikul. Vastutavad ametnikud on juba tunnistanud, et  suhtlemises avalikkusega tehti viga.

Otsus 30 aastat tegutsenud delfinaarium publikule sulgeda võeti vastu möödunud aasta oktoobris, sest veepark ei saanud seda endale enam lubada. Selle esimesed elanikud delfiinid Veera ja Delfi toodi omal ajal Soome USAst. Delfiin Leevi sündis aga 1993. aastal Soomes, seal sündis ka kolm aastat hiljem delfiin Evertti. Delfinaariumi külastas igal aastal keskmiselt 200 000 inimest.

Kuna delfiinidele ei ole ette nähtud pensionile minekut ega loodud vanadekodusid, leiti koostöös Euroopa tippspetsialistidega Veerale, Delfile, Leevile ja Everttile uus kodu Kreeka veepargis Attica Park. Delfiinid jõudsid tervetena kohale ning kohanevad praegu uue koduga.

Hooaja lõppkontserdil pidid esinema Erin, Lauri Tähkä, Happoradio ja Jonne Aaron. Lavale astub vaid viimane, kelle sõnul töö on töö. «Kui teisi esinejaid ei tule, anname lihtsalt pikema kontserdi,» ütles Aaron MTV uudistele.

Kontsert toimub laupäeval. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles