Hercule Poirot 100 ja uus romaan

Kirke Ert
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna jõuab Eesti lugejateni uus krimiromaan «Suletud kirst».
Täna jõuab Eesti lugejateni uus krimiromaan «Suletud kirst». Foto: Kirjastus Varrak

Täna jõuab Eesti lugejateni uus krimiromaan «Suletud kirst», milles lahendab mõrvamüsteeriume Hercule Poirot. Romaan tähistab 100 aasta möödumist Agatha Christie kuulsaima kangelase Hercule Poirot’ esimesest ilmumisest kirjanduslikele lavalaudadele. 

Juubeli tähistamiseks tellis Agatha Christie Fond tunnustatud autorilt Sophie Hannah’lt romaani, milles Poirot saab oma vahedat mõistust kuritööde lahendamisel veel kord rakendada.

Romaani «Suletud kirst» sündmustik leiab aset 1929. aastal Iirimaal ja on kirja pandud igati Agatha Christie paremate romaanide vääriliselt. Selle rõhuv keskkond, räige mõrv, vihjetest tiine õhk, piiratud hulk tegelasi, igaüks neist omal kombel kahtlusi äratav, hoiavad pinget viimase leheküljeni.

Raamat ilmub üheaegselt üle terve maailma ja Eestis annab selle välja kirjastus Varrak. Sophie Hannah’ esimese ja väga soojalt vastu võetud Poirot’-romaani «Monogrammimõrvad» eestindus ilmus 2014. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles