Tuntud Eesti maalikunstnikud osalevad maailma koristamises

Kirke Ert
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Arrak maaliga «Vastandid».
Jüri Arrak maaliga «Vastandid». Foto: Haus galerii

Teeme Ära Sihtasutus avas täna koos Haus Galeriiga erilise näituse ja rahvusvahelise heategevusoksjoni, kus 35 tuntud Eesti maalikunstnikku aitavad koguda raha 2018. aastal toimuva üleilmse Teeme Ära koristuspäeva korraldamiseks.

Täna Riigimetsa Majandamise Keskuses (RMK) avatud heategevusliku näitus-oksjoni tulu annetatakse Teeme Ära Sihtasutuse poolt juhitava ülemaailmse koristuspäeva heaks, mis toimub 2018. aasta 8. septembril. Koristuspäeval osaleb korraga 150 riiki ning sellest saab Eesti Vabariik 100 üks rahvusvahelisi tähtsündmuseid. Juba täna on Teeme Ära kasvanud rahvusvaheliseks kodanikuliikumiseks, mille tegevustes on kaasa löönud üle 16 miljonit osaleja. 

Oma tööd on oksjonile esitanud näiteks Jüri Arrak, Toomas Vint, Laurentsisus, Mall Nukke, Jaan Elken, Tiina Tammetalu, Kamille Saabre jpt. Näha saab ligi 50 maali, millest mitmed on valminud spetsiaalselt Teeme Ära toetamiseks. 

Siim-Tanel Annus maaliga «Ilmapuu III».
Siim-Tanel Annus maaliga «Ilmapuu III». Foto: Haus galerii

Näitusel kõnelevad kunstnikud kaasa ühiskonna jaoks olulistel keskkonnahoiu teemadel ja jagavad läbi loomingu oma nägemusi puhtast maailmast. Eesti maalikunstnike töödest kümmekond on eksponeeritud RMK-s ning suurem osa  on välja pandud Haus Galeriis.

Näitus on avatud Haus Galeriis ja Riigimetsa Majandamise Keskuses kuni 8. oktoobrini esmaspäevast reedeni kell 10–18 ning laupäeviti kell 11–16. Näitus on kõikidele külastajatele tasuta. 

Maale on võimalik osta internetipõhises oksjonikeskkonnas www.haus.ee/oksjon ühe kuu jooksul tänasest kuni 8. oktoobrini 2016.

Näitusel osalevad kunstnikud: Vano Allsalu, Siim-Tanel Annus, Ivi Arrak, Jüri Arrak, Jaan Elken, Herlet Elvisto, Ashot Jegikjan, Eva Jänes, Ivar Kaasik, Rene Kari, Liis Koger, Liisa Kruusmägi, Inge Kudisiim, Andro Kööp, August Künnapu, Laurentsius, Ivika Luisk, Helle Lõhmus, Lilian Mosolainen, Stina Murakas, Mall Nukke, Juss Piho, Jane Remm, Mari Roosvalt, Uuno Roosvalt, Tarmo Roosimölder, Kamille Saabre, Sven Saag, Krista Sokolova, Anatoli Strahhov, Maret Suurmets-Kuura, Tiina Tammetalu, Valev Sein, Toomas Vint, Mihkel Vorsman.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles