Fototabamus: eestlased Veneetsia filmifestivali punasel vaibal

Tiit Tuumalu
, kultuuritoimetuse vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Amalimbo" võttegrupp poseerib enne esilinastust.
"Amalimbo" võttegrupp poseerib enne esilinastust. Foto: Christian Steen

Maailma ühe kõige mainekama, Veneetsia filmifestivali punasel vaibal defileerisid täna õhtul ka eestlased.

Kõrvalvõistlusprogrammi Horisondid kavva kuuluva Rootsi-Eesti animafilmi "Amalimbo" piduliku esilinastuse eel mõõtsid punast vaipa peaprodutsent Johanna Lind (fotol vasakult), noor näitleja Margaretha Ulfendahl, kunstnik ja peaanimaator Roland Seer, režissöör Juan Pablo Libossart, helilooja Åsa Carlson ja kaasprodutsent Marianne Ostrat. 

"Publik võttis filmi soojalt vastu. Pärast linastust tuli mitu inimest ütlema, et neile meeldis. Tunne on hea," ütlesid Seer ja Ostrat kohe pärast esilinastust Postimehele.

«Amalimbo» on 15-minutiline mängufilmielementidega joonisanimatsioon, mis räägib viieaastasest tüdrukust Tipuanast, kes ei suuda leppida isa ootamatu surmaga. 

Eestlastest astus viimati Veneetsias punasele vaibale Tanel Toom, kelle film "Teine tulemine" võistles 2008. aastal lühifilmide programmis Corto Cortissimo. 

Festivali võitjad kuulutatakse välja 10. septembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles