Linnas eksinud põdra hõllandus

Margus Haav
, kultuuriajakirjanik, Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Isegi lehmad jäävad Pastaca muusikat kuulama.
Isegi lehmad jäävad Pastaca muusikat kuulama. Foto: Taavi Arus

Ramo Tedre ehk Pastaca uus album «Pohlad» sisaldab 17 lugu, materjal on Pastacale omaselt tihe ja kontrastne. Esimesed Eesti esitlused on juba tehtud, järgmisel nädalal algab Jaapani-tuur. Seal osalevad Tokyo artistid Secai ja Tenniscoats, kes esitlevad samuti oma uusi plaate. Ühtlasi saab kontserdipaikades näha Ramo Tedre joonistuste rändnäitust «Tünaldi dora».

Ramo Teder, Pastaca debüüt «Kõrvaklapid» ilmus küll sellel sajandil, aastal 2001, aga sellest on hulk aega mööda voolanud. Mis on selle 15 aasta sisse isiklikus plaanis mahtunud? Millised on suuremad muusikalised avastused?

Kõik nii-öelda suuremad avastused olid vist enne 2001. aastat ära, hilisemad on muidugi ka avastused, aga mingis mõttes olen kõike seda natuke nagu juba teadnud või kuidagi... Samas puudutab mind muusikas kogu aeg väga mingi lugu või mingid lood ja need supsavad ette just eri žanritest, näiteks ühtäkki meeldib väga miski punklugu, siis korraga haarab vanamuusika, siis üks trubaduur, elektroonika, siis jälle free jazz. Eklektika on täiega minu žanr!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles