Raidkivimuuseum kutsub ekskursioonile

Kirke Ert
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raidkivimuuseum.
Raidkivimuuseum. Foto: Tallinna linnamuuseum

15. ja 16. septembril kell 17.30 toimuvad Raidkivimuuseumis kuraatoriekskursioonid kunstiteadlase Risto Pajuga, kes tutvustab Tallinna Linnamuuseumi uut haru ja sellega seotud lugusid, mida giidid veel ei tea.

Kuraatoriekskursioonil kuuleb ekspositsiooni loonud Risto Paju käest muuseumi rajamise ja ekspositsiooniidee kujunemise lugu. Hea ülevaate saab paekivist kui siinsest eripärasest materjalist ja sellest, millist rolli raidkivid üldse on Eesti elus mänginud. Paljud eksponeeritud kividest on pärit omaaegsetest linnakodanike kodudest ja olid osaks nende moodsast sisekujundusest.

Lisaks raidkivihuvilistele on ekskursioonidele oodatud ka kõik need, kes soovivad näha praeguseks avatud ajalooliste bastionikäikude segamatult vananenud osa, mida on aja jooksul kõige vähem ümber kujundatud.

Tallinna Linnamuuseumile kuulub Eesti suurim raidkivikogu - kokku üle 600 detaili, mis on kunagi paiknenud mõne vanalinna hoone küljes. Enamikul neist on dekoratiivne kujundus ja oma lood jutustada. Üle kahesaja raidkivi koondav väljapanek kannab nime «Varemete linn». 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles