Collegium Musicale tähistab sünnipäeva

Kirke Ert
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kammerkoor Collegium Musicale
Kammerkoor Collegium Musicale Foto: Collegium Musicale

3. oktoobril kell 19 tähistab kammerkoor Collegium Musicale Tallinnas Kultuurikatlas oma 6. sünnipäeva. Sel puhul tuleb maailmaesiettekandele Galina Grigorjeva teos «Psalm 104», mis on spetsiaalselt Collegium Musicalele kirjutatud. Kontserdil kõlab ka Arvo Pärdi, Olivier Messiaeni, Erkki-Sven Tüüri jt looming.

Eesti üks tipp-koore, kammerkoor Collegium Musicale, tuli kokku 3. oktoobril 2010. aastal dirigent Endrik Üksvärava eestvedamisel. Koori repertuaar ulatub renessanssist kaasaega. Olulisel kohal on vanamuusika ja Eesti heliloojate teosed: Arvo Pärt, Veljo Tormis, Erkki-Sven Tüür, Helena Tulve, Tõnu Kõrvits, Mirjam Tally, Galina Grigorjeva, Pärt Uusberg jt

Koor on teinud koostööd erinevate dirigentide ja orkestritega ning osalenud edukalt paljudel välisfestivalidel.

Eesti Kooriühing tunnustas 2015. aasta alguses Collegium Musicalet teistkordselt «Aasta koori» tiitliga, esmakordselt pälviti see tunnustus 2011. aasta tegevuste eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles