Eesti Draamateatri hooaja avasid näitlejate hõrgud road

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Draamateatri suurel laval särisesid pannid ja aurasid potid, sest 97. hooaja alguse puhul avati publikule teatri köögipool. Lisaks uute lavastustega tutvumisele said teatrisse tulnud maitsta ka vaataja silme all valminud hõrke rooge. Näiteks Ülle Kaljuste küpsetas oma kuulsat seenepirukat, Hendrik Toompere pakkus külalistele kiidetud sibulasuppi.

Meeleoluka ürituse algatajaks ja lavatsajaks oli Hendrik Toompere jr. Eesti Draamateatri hooaja esimene esietendus toimub juba kolmapäeval, 14. septembril, mil publikuni jõuab Tõnu Õnnepalu «Mäed», lavastajateks Aleksander Eelmaa ja Garmen Tabor.

Teatrimajas avati ka mastaapne näitus «Barrikaadid 25», kus 30 Eestist, Lätist ja Leedust pärit autorit tegelevad oma maali-, graafika- ja fototöödes tänapäevaste iseseisvusküsimustega, meenutades ja peegeldades 1991. aasta sündmusi, mil kolmes Balti pealinnas püstitati barrikaade. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles