Galerii. Isa ja tütar kirjutasid koos raamatu lapse suvest

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kirjastuselt Pilgrim ilmus raamat «Suvi vanaema juures», mille autorid on isa ja tütar Einar ja Elo Ellermaa.

Kui eelmise aasta sügisel kuulutati välja kirjandusvõistlus, meenus isale ja tütrele üks suvi 20 aastat tagasi, kui Elo oli üheksa-aastane, ja tegi märkmeid oma vanaema juures veedetud suvest. Need märkmed jäid aastakümneteks seisma. Raamatu jaoks läksid autorid taas mõtetes sellesse ammusesse suvesse ning nende meenutuste põhjal pani isa kirja veel hulga toredaid ja lõbusaid suvesündmusi.

 Raamatu teeb omapäraseks see, et lapse tekstid on ära toodud nii, nagu ta need üheksa-aastasena ruudulistele paberilehtedele kirjutas. Raamatule on lisatud ka tütre südamlikud kirjad oma emast lahus elavale isale.

«Suvi vanaema juures» pälvis kirjastuse Pilgrim poolt ellu kutsutud kirjanduskonkursil BestSeller 2015 lastekirjanduse kategoorias kolmanda auhinna.

Elo ja Einar Ellermaa on mõlemad ajakirjanikud. Elo töötab Eesti Televisioonis «Aktuaalse kaamera» toimetajana ja hommikuprogrammi «Terevisioon» uudistediktorina ning Einar Delfi portaali Elutark toimetajana. Einar Ellermaa on olnud varem kahe raamatu «Kaika Laine inimesed» ja «Estonia inimesed» kaasautor.

 Raamatu esitlus toimus kolmapäeval, 14. septembril kell 17.30 Solarise Apollo raamatupoes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles