Eesti filmiprojekt sai kutse maailma suurima lastefilmide festivali turule

Tiit Tuumalu
, kultuuritoimetuse vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tondikakk aktsioonis.
Tondikakk aktsioonis. Foto: Remo Savisaar

Eesti riigi juubeliks kavandatav Anu Auna lastefilm «Eia jõulud Tondikakul» sai kutse oktoobris Amsterdamis toimuva maailma suurima lastefilmide festivali Cinekid kaastootmisturule, kus osalevad rahastajad, levitajad ja tootjad kogu maailmast.

«Meie projekt läbis Cinekidile pääsemiseks väga tiheda konkurentsi. Sealsel kaastootmisturul osalemine annab meie filmile väga head eeldused filmi tulevaseks leviks ka väljaspool Eestit,» ütles pressiteate vahendusel filmi produtsent Maie Rosmann-Lill.

Turul osaleb kokku 17 filmiprojekti, mis kandideerivad 20 000-eurosele peaauhinnale. Mullu valiti samale turule Ilmar Raagi kavandatav film «Erik Kivisüda».

«Eia jõulud Tondikakul» jutustab 9-aastasest linnatüdrukust Eiast, kelle vanematel ei leidu tema jaoks kuigi palju aega. Kuna Eial maal elavaid vanavanemaid ei ole, saadavad jõulude ajaks tööreisile sõitvad ema ja isa tüdruku koolivaheajaks külla endise metsavahi Oti juurde, kes elab Lõuna-Eesti metsade vahel. Seal ootavad Eiat ees uued sõbrad ja põnevad avastused.

«Muinasjutuhõngulise linateose üheks peateemaks on peresuhete ja sõpruse kõrval ka Eestimaa ilus loodus kui paik, kus leiavad rahu, kaitset ja tuge nii väikesed kui suured, nii inimesed kui loomad,» on autorid iseloomustanud oma linateost.

Tegu on Eesti Vabariik 100 filmikonkursi ühe finalistiga. Filmi planeeritav eelarve on 1 149 000 eurot ja see peaks valmima 2018. aasta jõuludeks.

Copy
Tagasi üles