Piltuudis: Arvo Pärdi muusika täitis New Yorgi St. Francis Xavier’i kiriku rahvaga

Kirke Ert
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
St. Francis Xavier’i kirikus toimus Arvo Pärdi ja Vox Clamantise uue plaadi «The Deer's Cry» esitluskontsert.
St. Francis Xavier’i kirikus toimus Arvo Pärdi ja Vox Clamantise uue plaadi «The Deer's Cry» esitluskontsert. Foto: Eleri Ever (Vabariigi Presidendi Kantselei)

President Toomas Hendrik Ilvese algatusel toimus eile, 18. septembril New Yorgis St. Francis Xavier’i kirikus Arvo Pärdi ja Vox Clamantise uue plaadi «The Deer's Cry» esitluskontsert, mis tõi kokku ligi 1000 inimest. 

Kontserti, mis lõppes pika aplausi ja muusikute auks püsti tõusva publikuga, tulid president Ilvese kutsel kuulama New Yorgi klassikalise muusika valdkonna juhtfiguurid, Eesti sõbrad ja USA eestlaskond.

President Ilvese sõnul oli viimse istekohani täitunud kirik tunnustus Arvo Pärdi muusikale ja Eesti muusikutele. «Suur tänu Arvo Pärdile, kes kahjuks ei saa täna meiega koos siin viibida, sest on Itaalias ja võtab vastu järjekordset auhinda oma loomingu eest,» ütles Eesti riigipea.

President Ilves tänas plaadifirmat ECM, kes on teinud hindamatut tööd andekate Eesti heliloojate ja esinejate tutvustamisel maailmas. Kontserdil tulid ettekandele ka noorte heliloojate Helena Tulve ja Tõnis Kaumanni teosed.

Kontserdi eesmärgiks oli toetada Pärdi loomingu ja Vox Clamantise tuntust Ameerika publiku seas ning suurendada Eesti tuntust nii muusika-, poliitika- kui ka majandusringkondades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles