Endla teater lükkab esietenduse edasi

Heili Sibrits
, kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endlas esietendub Philipp Löhle näidendil põhinev rännaklavastus „See asi“, kus mängib Sten Karpov.
Endlas esietendub Philipp Löhle näidendil põhinev rännaklavastus „See asi“, kus mängib Sten Karpov. Foto: Terina Tikka

24. septembril esietenduma pidanud Endla teatri lavastus „See asi“ esietendub 30. septembril. 

Nädalase edasilükkamise põhjused on eelkõige seotud lavastuse logistilise ja tehnilise keerukusega ning sooviga tuua publiku ette kunstiliselt valmis lavastus. „Tegemist on lavastusega, mis toimub seitsmes Endal teatri ruumis, publik liigub mööda treppe ja koridore ja jaguneb vahepeal erinevatesse rühmadesse.

Sellist tüüpi rännaklavastuse juures on logistilised ja tehnilised lahendused äärmiselt olulised. Esietenduse edasilükkamine nädala võrra võimaldab tuua publikuni täiesti valmis lavastuse,“ kommenteerib edasilükkamise põhjuseid Endla teatri kommunikatsioonijuht Hedi-Liis Toome.

Esietendusele ja teisele etendusele piletid ostnud inimestega võetakse ühendust ja pakutakse võimalust vahetada piletid mõnele hilisemale etendusele. 30. septembriks ja edasisteks etendusteks pileti ostnud inimesed on oodatud teatrisse vastavalt piletil märgitud kuupäevale. 

Saksa näitekirjaniku Philipp Löhle „See asi“ viib vaatajad rännakule, kus ülemaailmne kriis kinnitub sügavalt isiklike probleemide külge. Kaelamurdvalt ja koomiliselt valgustab Löhle meie globaliseerunud, tehnologiseeritud ja kiireltmuutuva maailma ilu, valu ja elu.

Näidendi „See asi“ autoriks on  Philipp Löhle, tõlkijaks Mihkel Seeder, lavastajaks Laura Mets, kunstnikuks Illimar Vihmar, muusikaliseks kujundajaks Feliks Kütt ja videokunstnikuks Terina Tikka. Mängivad Sten Karpov, Liis Karpov, Priit Loog, Sander Rebane, Kadri Rämmeld,  Meelis Rämmeld, Arabella Anderson ja teised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles