Mis toimus ajakirjanduses külma sõja ajal?

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1940. aasta juunil sündinud ajalehest Rahva Hääl sai üks peamisi Eesti NSV-s ilmunud häälekandjaid. Rahva Hääle tellimisplakat 1940. aastate lõpust.
1940. aasta juunil sündinud ajalehest Rahva Hääl sai üks peamisi Eesti NSV-s ilmunud häälekandjaid. Rahva Hääle tellimisplakat 1940. aastate lõpust. Foto: Eesti Ajaloomuuseum

Eesti Ajaloomuuseumi Suurgildi hoones saab taas alguse ajaloolaupäevakute sari «Sulast stagnatsioonini. Eesti ENSV 1960. - 1970. aastatel». 

Sel laupäeval, 24. septembril räägib ajaloodoktor Tiiu Kreegipuu teemal «Ajakirjandus külma sõja ajal». Loeng algab kell 13.00.

Nõukogude Eesti ajakirjandus oli ühest küljest relv propagandasõjas, teisalt oli tal ka süsteemi õõnestaja roll kanda. Tiiu Kreegipuu ettekanne keskendab eeskätt nõukogude ajakirjandussüsteemile – mida ootasid ajakirjanduselt võimud, milliste vahenditega neid eesmärke saavutada püüti ning kas ja kuivõrd see kõik tegelikkuses realiseerus. Juttu tuleb eeskätt trükiajakirjandusest, põgusalt ka raadiost ja televisioonist. Käsitletakse ajakirjanduse toimimisprintsiipe ja tuuakse välja nii tüüpilisi kui ka erandlike või lausa kurioosseid juhtumeid.

Loeng on tasuline (1 euro). Huvilistel palutakse end eelnevalt registreerida (seda saab teha ka siia klõpsates).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles