Aja auk. Charles Barkley Godzilla vastu ja tossud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Charles Barkley Godzilla vastu
Charles Barkley Godzilla vastu Foto: Kuvatõmmis

Korvpalliliiga NBA tänavuse Oklahoma City Thunderi ja Golden State Warriorsi poolfinaali pressikonverentsil küsiti OKCi staaridelt Kevin Durantilt ja Russell Westbrookilt, kas GSW liider ja praegune liiga MVP Stephen Curry on hea kaitsja. Durant ja Westbrook naersid selle peale. Charles Barkley kaitsemängu peale ei naerdud kunagi. Barkleyle ei saanud isegi Godzilla Nike 1992. aasta reklaamis vastu.

See oli ka vastasseis, mis vastasseis oli. Godzilla, kelle ilmseks eeskujuks oli King Kong, ilmus filmikunsti 1954. aastal. Ta oli gojira ehk gorilla ja vaala ristsugutis – tuumapommiajastu, radioaktiivse moondumise hoiatus. Jaapani filme teati väljaspool Jaapanit enne «Godzillat» vähe. Kurosawa «Rashomoni» veidi teati ja see oli kõik.

Barkley tuli 1984. aasta NBA draftist, mis muutis korvpalli igaveseks. Hakeem Olajuwon, Michael Jordan, Barkley – need olid tähed, keda rahvas tahtis näha. Enne seda ei soovinud telekanalid NBAd näidata. Mõelge, kunagi, 1967, oli lausa aeg, mil NCAA keelas donkamise ära. Ei tohtinud pealt panna! Barkley saigi kuulsaks sellega, et olles pealtnäha jässakas ja alla kahe meetri mees, trügis ta alati lauas ja pani ikkagi lõpuks pealt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles