Peeter Simm käis Venemaa kuurordis ja saatis sealt telegrammi

Peeter Simm
, filmirežissöör
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anapa filmifestivali auhinnad.
Anapa filmifestivali auhinnad. Foto: Peeter Simm

Anapas, kus toimub SRÜ ja Balti riikide filmifestival Kinošokk, naudib hilissuve Venemaa keskklass. Ülekaalulisus. Siinsamas üle väikese vee on Krimm. «Ukropide» hirmutamiseks ja oma meeleolu tõstmiseks korraldatakse vägev sõjaväeõppus. Lennukid on sinakashallide laikudega. Üks hävitaja teeb mõned eputavad tiirud rannas lebotajate kohal. Isa näitab väikemehele: tema on meie kaitsja. Piloot paistab tõepoolest läbi kabiiniklaasi.

Masinaga tehtud kohvi saab vaid tordikärusse ehitatud baarist, mis on täis kleepse lubadusega taas Berliini poole liikuda. Kohv on väga hea ja poiss nimetab end ise barristaks.

Kardan veidi Elmo Nüganeni filmi «1944» pärast, mis siin linastub, sest valitseb arusaam, et kui end juba kohale vedasid, siis ole nii lahke ja vastuta ka kõige eest. Filmi sai kohe pärast valmimist Vene torrent’ites alla tõmmata. Seal kaebles keegi, et eestlased on mõlema poole peal taiplikud ja käbedad sellid, punaarmeelased aga juhmakad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles