Piltuudis: Avati Arvo Pärdile pühendatud muusikaaed, helilooja esitas Ukuaru valssi (2)

Kirke Ert
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvo Pärdile pühendatud muusikaaia avamisel istus klaveri taha Ukuaru valssi esitama armastatud helilooja ise.
Arvo Pärdile pühendatud muusikaaia avamisel istus klaveri taha Ukuaru valssi esitama armastatud helilooja ise. Foto: Nele Meikar / Arvo Pärdi Keskus

Paide linn avas 22. septembril Arvo Pärdile pühendatud muusikaaia, et väärtustada helilooja panust maailma ja Eesti muusikasse ning tähistada Pärdi sünnikodu kohta Paide linnas Väike-Aia ja Kitsa tänava nurgal. Muusikaaia pidulikul avamisel esitas armastatud helilooja oma Ukuaru valssi.

Arvo Pärt muusikaaia avamisel.
Arvo Pärt muusikaaia avamisel. Foto: Nele Meikar / Arvo Pärdi Keskus

Muusikaaia ideelahenduse on välja töötanud maastikuarhitektid Teele Nigola ja Kristofer Soop, kes on aeda projekteerides lähtunud nii maastiku võimalustest kui ka Pärdi muusikast.  Muusikaaeda hakkavad kaunistama kaks Riho Kulla skulptuuri - seni helilooja sünnikodu kohta tähistanud taies «Paesümfoonia» ning uus teos, tööpealkirjaga «Klaver».

Aia üheks peategelaseks on seal kasvav õunapuu, mis kuulduste järgi oli olemas juba siis, kui väike Arvo Pärt seal lapsena ringi jooksis.

Aia avamisel esines pianist Sten Lassmann. Pärdi loodud lastelauludega astusid üles Paide Gümnaasiumi mudilaskoori lauljad ning üllatuse pakkus Paide Muusikakool.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles